Közel 20 éves a kapcsolata a településnek a szlovákiai Hosszúszó település lakóival. Az együttműködés kezdete még a TSZ-ek aratási időszakára vezethető vissza. Amikor is a két település lakói az aratási munkában segítették egymást. A nehéz fizikai munkák befejezését az emberek gulyásfőzéssel, barátságos futball mérkőzésekkel, közös szórakozással ünnepelték. Ebből a barátságos együttműködésből került 2000. május 31-én aláírásra a hivatalos kulturális együttműködési megállapodás.

A testvértelepülési kapcsolat mindig tovább bővül, fejlődik és hasznosan programot nyújt Felsőtelekes lakóinak, a kulturális programok résztvevőinek, egymás kultúrájának megismerésével. A település lakói minden évben meglátogatják egymást, kulturális műsorokkal készülnek, illetve barátságos sportvetélkedőket szerveznek.

Az Önkormányzat képviselőtestülete csere testületi ülést is tervez, ahol a települések vezetőinek a tapasztalatcseréjére kerülne sor.

A kapcsolat várhatóan Hosszúszó két szomszédos településével: Kecső és Szalóc bekapcsolásával is tovább szélesedik.

Romániai testvértelepülésünk lett Kiskereki.

Felsőtelekes


Felsőtelekes község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Kazincbarcikai járásban, a Galyaság déli részén helyezkedik el. Kazincbarcikától 22 kilométerre, Miskolctól közúton 42 km-re északra található.

Település címere


Felsőtelekes címere